La cuina del Consorci garanteix una alimentació saludable a pacients, familiars i treballadors
Español (spanish formal Internacional)CatalanEnglish (United Kingdom)
La cuina del Consorci garanteix una alimentació saludable a pacients, familiars i treballadors
There are no translations available.


argaiv1125

“El Consorci ha rebut la certificació AMED, que atorga l’Agencia de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Dieta Mediterrània, i que garanteix que el menjar que es prepara i se serveix al Consorci segueix els criteris d’una dieta saludable.”

 

 

Col·locació del certificat AMED el 9 de maig, a l’Hospital de Mataró. Per part del CSdM: Ramon Cunillera, gerent, Antoni López, director de Serveis Generals, Daría Rubio, directora d’infermeria, Joan Picón, cap de Serveis General, Mireia Arús, responsable de restauració i dietètica. Per part d’Arcasa: Jaume Mangues, Gerent Operacional.

 

Criteris que ha de complir una cuina per obtenir el certificat AMED

 

- Afegir oli d’oliva per amanir, i cuinar amb oli d’oliva i/o oli de gira-sol amb alt contingut d’àcid oleic.
- Garantir que aproximadament un 25% de l’oferta dels primers plats sigui a base de verdures, hortalisses i/o llegums.
- Garantir la presència d’algun producte integral.
- Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de segons plats sigui a base de peix i carns magres.
- Garantir que aproximadament un 50% de l’oferta de les postres sigui a base de fruita fresca.
- Garantir que en l’oferta de postres làctiques, hi sigui l’opció de baix contingut en greix.
- Disposar de preparacions culinàries que no requereixin l’addició de gran quantitat de greix.
- Garantir la dosificació per copes o unitats individuals amb relació al possible consum de begudes alcohòliques (vi, cava o cervesa).

 

 

El Programa AMED

 

El programa AMED (Alimentació Mediterrània), liderat per l’Agència de Salut Pública, del Departament de Salut, en col·laboració amb la Fundació Dieta Mediterrània, té l’objectiu de promoure l’alimentació mediterrània als establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.

L’any 2007 es van acreditar els primers restaurants promotors de l’Alimentació Mediterrània i d’estils de vida saludable que s’han anat ampliant a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Actualment ja són 500 establiments adherits de 124 municipis, amb capacitat d’oferir àpats mediterranis diàriament a 77.200 comensals.