Ponència a l’AVHIC : Nous reptes en la restauració col.lectiva - La implantació de la línia freda (Abril 2013)
Español (spanish formal Internacional)CatalanEnglish (United Kingdom)
Ponència a l’AVHIC : Nous reptes en la restauració col.lectiva - La implantació de la línia freda (Abril 2013)
There are no translations available.

 

 

El passat 18/04/2013 es va realitzar la tercera xerrada del cicle de xerrades sobre seguretat i tecnologia alimentària que organitza l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya (AVHIC) a càrrec de Isabel Doys (Directora de Qualitat d’ARCASA), i Domingo Murillo (Director de Producció d’ ARCASA).

 

Amb aquest cicle des de l’AVHIC pretén promoure l’ intercanvi d’opinions i experiències entre els tècnics especialistes en seguretat alimentària, així com la millora dels coneixement tècnics i científics.

 

Amb aquesta ponència es va argumentar l’aplicació d’un nou model de producció basat en la línea freda com a una alternativa de futur que aporta moltes avantatges organitzatives respecte el procés tradicional obligant a les organitzacions i institucions a plantejar-se un canvi estratègic per mantenir la competitivitat. La combinació d’aquests factors ens ha permès a ARCASA visualitzar en el futur grans canvis en el sector i avançar-nos com a empresa pionera.

 

logoAvhicEn el sector de la restauració col·lectiva, ARCASA ha evidenciat en els últims 5 anys diversos reptes: afrontar els canvis normatius en matèria de seguretat alimentaria, adaptar-se a les noves disposicions i requisits europeus en l’àmbit de la nutrició hospitalària i tot això sota les necessitats constants de millorar l’eficiència ajustant-se a un mercat competitiu marcat per dificultats operacionals. La cuina hospitalària representa un servei estratègic que ha d’estar integrat a la resta de tasques assistencials, per a contribuir des de una òptica tant qualitativa com quantitativa, a la recuperació del pacient. En conseqüència,  els nostres plats han de mantenir les propietats nutritives dels aliments així com maximitzar les garanties sanitàries.

 

A l’actualitat, en el nostre país, el model de producció en línea calenta s’aplica a la gran majoria d’hospitals i altres col·lectivitats. Es caracteritza perquè el consum i la producció coincideixen el dia de la seva elaboració. Per les pròpies característiques del servei, el manteniment de producte elaborat s’allarga produint una pèrdua de les propietats nutritives i organolèptiques del producte i un perill per a la seguretat alimentaria. Finalment, el pacient també rep les conseqüències d’un model en el que l’operativa sovint condiciona el servei.

carros_de_regeneracin